Skip to main content

A Securitas 90 éve teszi biztonságosabbá a világot

Közzétett
15 május 2024 11:37

A Securitas a világ egyik vezető biztonsági megoldásokat nyújtó vállalata, úttörő szerepet játszott az emberi jelenlét és a technológia összekapcsolásában, középpontba állítva az ügyfelet.

Ez a vállalat öröksége immár 90 éve, és az évforduló alkalmából a Securitas visszatekint azokra a mérföldkövekre, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy az iparág vezetőjévé válhasson. Ennek során három pillér rajzolódik ki: erős értékek, innovatív technológia, valamint, hogy mindig az embereket helyezzük előtérbe.

A svédországi Helsingborgban, 1934-ben Erik Philip-Sörensen által alapított Securitas egy hagyományos éjjeliőrséget biztosító cégből fejlődött a biztonsági megoldások globális vezetőjévé.

A Securitas már az 1940-es évek közepén megkezdte a technológia integrálását az ügyfeleknek kínált megoldásokba, amely a második világháború után gyorsan növekedett. Úttörő szerepet játszott az automatikus beléptetési folyamatok kialakításában, 1968-ban történelmet írt a világ első online összekapcsolt ATM-jének elindításával. Az emberi jelenlét és tapasztalat technológiával való kiegészítésével, a Securitas segített ügyfeleinek abban, hogy a fő tevékenységükre összpontosíthassanak - ez a folyamatos fejlődés megalapozta a mai Securitas Technology alapját.

1958-ban az alapító Erik Philip-Sörensen előrelátóan létrehozta a Securitas becsület, segítőkészség és éberség értékeit, és ezeket a „Magatartási kódex” című dokumentumban rögzítette, hogy megvédje a szakmát és biztosítsa annak feddhetetlenségét. Hangsúlyozta a szabályok/szabványok kidolgozásának fontosságát, felismerve, hogy ez egy olyan munka, amely soha nem fejeződik be.

Az 1980-as években Melker Schörling korábbi vezérigazgató vezetése az egyszerűsítésre, az ügyfélközpontúságra és a nemzetközi terjeszkedésre helyezte a hangsúlyt. Stratégiai akvizíciók révén a Securitas növekedését Európában, az Egyesült Államokban és azon túl is előmozdította. A nem alapvető üzleti tevékenységek eladása lehetővé tette a Securitas számára, hogy újra a speciális biztonsági szolgáltatásokra összpontosítson, és a globális terjeszkedés során megőrizze a működési kiválóság és az alapértékek iránti elkötelezettségét.

„Célunk megvalósítása, azaz a világ biztonságosabbá tétele nemcsak ügyfeleinkre, hanem a világ egészére is mélyen pozitív hatással van” - mondta Magnus Ahlqvist, a Securitas elnök-vezérigazgatója. „Az időtálló értékeinket megtestesítő vezetők alakították kultúránkat és tartották fenn a kiválóság iránti elkötelezettségünket. A folyamatos fejlesztésre és innovációra való összpontosításunkkal minden eddiginél jobb helyzetben vagyunk ahhoz, hogy megfeleljünk ügyfeleink és a szélesebb körű biztonsági környezet változó igényeinek.”

Philip-Sörensen már az 1930-as években felismerte, hogy a jól képzett, világos szakmai iránytűvel rendelkező emberek pozitívan befolyásolhatnak egy egész iparágat. Azzal, hogy merészen terjeszkedett, megértette az ügyfeleket, megteremtette annak az alapját, ami mára a világ vezető biztonsági vállalatává tett minket.

"Magyarországon több, mint 30 éve van jelen a Securitas - az első országok között voltunk, ahol megkezdte a nemzetközi terjeszkedést. Itthon mindig sikeresen vettük az akadályokat, töretlenül és egyre szignifikánsabban vagyunk jelen a Securitas európai térképén. Az elkövetkező években jelentős átalakuláson megyünk majd keresztül, hogy a globális stratégiába illeszkedve, széleskörű szolgáltatásnyújtással csatlakozzunk a Megbízóink értékláncába.”

Bagdi Tamás, ügyvezető igazgató, Securitas Kft.

Tudj meg többet a Securitas figyelemre méltó történetéről a www.securitas.com/journey weboldalon. 

Sajnáljuk, de ezt a böngésző típust honlapunk nem támogatja. A megfelelő felhasználói élmény érdekében kérjük, hogy a következő böngészők valamelyikét használja honlapunk megtekintéséhez: Chrome, Safari, Firefox vagy Edge.