Melker Schörling Ösztöndíj Program - 2019

2018. november 8.

Munkatársaink tudása és tapasztalata jelenti a Securitas alapját. A Melker Schörling ösztöndíj lehetőséget biztosít munkavállalóinknak, hogy nemzetközi ismeretekkel és tapasztalatokkal gazdagodjanak. Az ösztöndíjat évente összesen négy olyan munkatársunknak tudjuk biztosítani, akik szemléltetik a mindennapok során azt a különbséget, amely az általunk hétköznapi hősként titulált attitűd és egy átlagos dolgozó között érzékelhető. A Melker Schörling ösztöndíjat 1992-ben alapították, miután Melker Schörling elhagyva az Elnök-vezérigazgatói pozícióját, az Igazgatótanács Elnöke lett. Az ösztöndíj célja, hogy nemzetközi képzést, külföldi szakmai tapasztalatot nyújtson egy meghatározott témában egy olyan országban, ahol a Securitas működik.

KI JELENTKEZHET?

Sikeres jelentkező lehet az, aki a „frontvonalban” dolgozik a Securitasnál, illetve szükséges, hogy munkájával – legyen az kisebb volumenű vagy kiemelkedő jellegű – Ügyfeleink számára egyértelműen megmutassa azt a különbséget, amelyet a Securitas képvisel a vagyonvédelmi iparágban.

KIVÁLASZTÁSI KRITÉRIUM

A sikeres pályázás feltétele, hogy minden jelentkező írásban bemutasson egy olyan, a munkavégzése során történt eseményt vagy szakmai tapasztalatot, amely során valamilyen veszteség vagy kár bekövetkezését előzte meg. Ennek a rövid leírásnak tartalmaznia kell, hogy mi történt, mikor, kik voltak az esemény szereplői és tevékenységük miért volt jelentős.  A jelentkezőnek arra is ki kell térnie, milyen előnnyel járna számára a nemzetközi tapasztalat. Gyakorlati okokból a jelentkezőnek képesnek kell lenni kommunikálni azon ország nyelvén, ahol tanulni szeretne.

JELENTKEZÉS

A jelentkező által, angol nyelven megírt jelentkezésnek a következőket kell tartalmaznia:

×         Név és teljes céges elérhetőség

×         A Securitasnál betöltött pozíció és rövid leírása

×         A munkavégzés során történt esemény vagy tapasztalat leírása, amely során valamilyen veszteség vagy kár bekövetkezését előzte meg. Fontos a következőket megemlíteni:

                             -         mi történt

                             -         mikor történt

                             -         kik voltak a szereplők

                             -         miért volt az intézkedése fontos

×       Nyelvtudás

×       Tanulmányi terület/téma és ország, amelyet előnyben részesít

×       Milyen előnnyel járna az adott jelentkező számára a nemzetközi tapasztalatszerzés.

A TANULMÁNY TERÜLETE ÉS TÉMÁJA

A sikeres jelölt válasszon egy olyan témát a biztonsági területen belül, amely kapcsán úgy érzi, hogy szívesen elmélyítené tudását és szakértelmét, és amely hasznosnak bizonyulna, amikor visszatér eredeti munkavégzési területére.

IDŐTARTAM

Az ösztöndíj időtartama általában 3-5 nap, amely magában foglalja az utazási időt is, de nagyban függ a tanulmányi terület jellegétől.

EREDMÉNYEK         

A tanulmányút után az ösztöndíjas közvetlen vezetőjének elmeséli a benyomásait, és átbeszélik a tanulmányok során elsajátított ötleteket és technikákat, amelyek sikeresen alkalmazhatóak a helyi adottságok mellett.

KÖLTSÉGEK

A Securitas AB fedezi az ösztöndíj költségeit, beleértve az utazást, a szállást és az étkezést a külföldön tartózkodás ideje alatt.

A fizetés és a helyettesítés költségeit az ösztöndíjas országa állja.

PÁLYÁZATI FOLYAMAT

A pályázónak 2018. december 3-ig kell eljuttatnia a jelentkezését írásban a területileg illetékes kirendeltségvezetőnek, amelyet a kirendeltségvezetőn keresztül, az ajánlással együtt legkésőbb 2018.december 10-ig kell továbbítani az adott ország ügyvezetőjének.

Minden ügyvezető kiválaszt egy jelentkezőt és továbbítja a pályázati dokumentumait a Securitas vezérigazgatójának legkésőbb 2018. december 17-ig.

A Securitas Igazgatótanácsa a végső döntést a kiválasztott jelöltekből az év első igazgatótanácsi ülésén hozza meg.

A jelölteket legkésőbb 2019. február 11-ig értesítik. Az ösztöndíj-tevékenységek április és június között fognak lezajlani.

 

További információ a korábbi ösztöndíjasok tapasztalatairól: www.securitas.com/scholarschip

JELENTKEZZ MÉG MA!

 

MÉRFÖLDKÖVEK

Jelentkezési határidő: 2018. december 3.

Jelentkezők kiértesítése: 2019. február 11.

Ösztöndíjprogram: 2019. április - június