A Securitas elnyerte a müncheni Oktoberfest őrzésének biztosítását

2018. július 17.

A bajor főváros az Oktoberfest 2018. évi eseményének biztonsági szolgáltatásra vonatkozó megrendelését a Securitas GmbH-Sicherheitsdienste-nek adta oda. A világ egyik legnagyobb fesztiválja az idei évben szeptember 22-től október 7-ig fog tartani.

A megrendelés az Oktoberfest helyszínének védelmére vonatkozik, mely az „Oidn Wiesn” védelmét, illetve a fesztivál területének építési és bontási időszakának védelmét is magába foglalja.

„Nagyon örülünk a megbízásnak és a belénk vetett bizalomnak. Az előkészítő munkák már folyamatban vannak és egy tapasztalt csapat segítségével fogjuk elvégezni a ránk bízott feladatokat.” - mondta Werner Landstorfer, a bajorországi Securitas ügyvezető igazgatója a szerződés elnyerése után.

A Securitast a müncheni Oktoberfest védelmének biztosítására már az előző években is megbízták: 2014-ben és 2015-ben a fesztivál helyszínét biztosították, 2007 és 2014 között pedig a Securitas biztosította a fesztivál sátrának védelmét.

Különösen az Oktoberfest csúcsidőszakaban, hétvégente és a német egység napja alkalmából (október 3-án) kérik fel a nagy tapasztalattal bíró Securitas csapatát, hogy biztosítsák a müncheni fesztivál területének védelmét.

„Egy ilyen szerződés mindig kihívást jelent: korlátozott az időtartam, az időjárás változások befolyásolják a látogatók számát és magasak a minőségi követelmények. Köszönhetően több nagyszabású esemény biztosítása során szerzett tapasztalatainknak – mint például vásárok, Bundesliga mérkőzések - vagy akár a reptéren nyújtott szolgáltatásainkat tekintve, a Securitas felkészültsége biztosított a 2018. évi Oktoberfest védelmének érdekében.” – mondta Manfred Buhl, a Securitas Deutschland vezérigazgatója.

2017. végén a Securitas Deutschland mintegy 21.500 alklamazottat foglalkoztatott és 835 millió eurós éves árbevételt ért el. Az értékesítés és az alkalmazottak számának tekintetében a Securitas piacvezető Németországban.