Skip to main content

Magnus Ahlqvist - A Securitas Group új elnök-vezérigazgatója

Március elsejétől Magnus Ahlqvist tölti be a Securitas Group elnök-vezérigazgatói pozícióját, ezzel váltva Alf Göransson-t, aki nem kevesebb, mint 11 évig vezette a szervezetet.

Közzétett
02 március 2018 15:08

Az itt olvasható interjúban Magnus-t kérdeztük a mostantól betöltött szerepéről, a Securitas-ról és annak jövőjéről.

Mi, mint munkavállalók mit fogunk észlelni abból, hogy új vezető került a Securitas élére?

Nos, remélhetőleg ezt észre fogjátok venni az idő múlásával! Arra törekszem, hogy megtaláljam a módját a gyakori és nyílt kommunikációnak.

Gyorsabban és okosabban kell dolgoznunk annak érdekében, hogy továbbra is az iparágunk élén járjunk. Ez azt jelenti, hogy jelentős hangsúlyt kell fektetnünk a cég irányának, jövőjének tudatosítására és a tapasztalataink megosztására.

Azok a témák, amelyeket többször fogtok hallani tőlem, kapcsolódnak a jobbá váláshoz, kiválósághoz az ügyfeleink elkötelezettségének elérésében, illetve naprakésznek és vezetőnek lenni abban a stratégiában, ahol a technológia és az innováció a részünké vált.

Ha már a vezetőséget érintő változásokról beszélünk, akkor szeretném megragadni a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak Alf Göranssonnak a kiváló munkájáért, amelyet vezetőként végzett a Securitasnál az elmúlt 11 év során. Világos célkitűzésekkel és erős alapokkal rendelkezünk, amelyek Alf vezetése alatt valósultak meg és ezáltal jó lendületet kaptunk globális vezető vállalatként.

Hogyan tudnád jellemezni a vezetői stílusodat?

Elszánt és elkötelezett vagyok a céljaink elérésében. Nagyon szeretek emberekkel együtt dolgozni, de emellett a vezetői teendőket is szívesen látom el.

Korábbi tapasztalataidat a telekommunikációs szektorban szerezted. Szerinted mit tudtál ebből hasznosítani amikor két és fél éve a Securitas-hoz érkeztél és mi az, amit majd most az új pozíciódban tudsz kamatoztatni, mint elnök-vezérigazgató?

Először is elkötelezett vagyok a csapatmunka tekintetében, annak érdekében, hogy elérjük törekvéseinket és céljainkat. Számos lehetőségem volt arra, hogy különböző emberekkel dolgozzak együtt és csapatot vezessek a világ számos részén, az Egyesült Államokban, Kanadában, Spanyolországban és Kínában. Mindig is technológiával foglalkoztam és folyamatosan törekedtem arra, hogy a lehető legszorosabb kapcsolatot ápoljam az ügyfelekkel.

Az elmúlt évek során igyekeztem a lehető legtöbb időt tölteni a "frontvonalban" - operatív területen, együtt a Securitas embereivel és ügyfeleivel. Ez egy egyszerű szemléleten alapszik: ha ismered az ügyfeled nézőpontját és tudod, hogy mire van szüksége az őt kiszolgáló csapatnak, akkor elérted a célt, hogy elkötelezett és boldogabb ügyfeleid legyenek.

Mit tartasz a Securitas fő erősségének?

A munkavállalóinkat és a kultúránkat. Amikor feltették a kérdést, hogy lennék -e a Securitas új vezetője, sosem mondtam volna igent, ha nem érzem ilyen szinten magabiztosnak azokat a remek embereket és vezetőket, akiket a vállalaton belül tudhatunk.

Szerinted milyen területek igényelnek fejlesztést a Securitas életében, hogy versenyképesek maradjunk?

Először is az átalakulás sebessége ilyen. Miközben büszkék lehetünk arra, hogy a hagyományos őrzési szolgáltatásaink magas színvonalúak, növelni kell a komplex biztonsági megoldásokká átalakulás sebességét. Amikor a Vision2020 stratégiánkra nézünk, láthatjuk, hogy még mindig sok tennivalónk akad. Ezzel azt szeretném mondani, hogy minden területnek/kirendeltségnek komplex biztonsági megoldásokat kell nyújtania, és nem csak elszigetelt szolgáltatásokat, mint őrzést, távfelügyeletet vagy kivonuló szolgálatot. Sok olyan terület van még, ahol eddig nem valósult meg egyszer sem, hogy komplex biztonsági megoldást valósíthassunk meg, így ez az, amin valóban javítanunk kell. A következő fázisban a digitalizációt kell még jobban bevezetnünk annak érdekében, hogy a kapott információkat jobban felhasználhassuk, ezáltal belső körökben okosabban tervezhessünk és a szolgáltatott biztonsági szintet növeljük ügyfeleinknél.

A másik terület, ahol sok fejlődési lehetőséget látok még, az a tapasztalataink megosztása. Remek példákat látok kereskedelmi gyakorlatok és innovatív megoldások tekintetében, amelyeket az ügyfelek részére világszerte biztosítunk. Azonban valóban szükség van arra, hogy jobbak legyünk ebben, a tapasztalataink megosztásában, elősegítve a stratégiánk eredményes bevezetését és sikerességét.

Ha már szó esett a digitalizációról. Ilyen téren hogyan látod a Securitas jövőjét?

Szeretnénk a legjobbak lenni intelligens biztonsági szolgáltatásban. A digitalizáció és az ehhez kapcsolódó technológia a jövőképünk legfontosabb tényezője. Ezen a területen hatalmas lehetőségünk van arra, hogy megváltoztassuk a biztonsági iparágat a következő 5-10 évben. Azonban a siker biztosítása érdekében szükség van arra, hogy minden adatot, amelyet a Megbízóinktól kapunk strukturált, rendezett és ésszerű módon digitalizáljunk. Amikor ez megvalósult, akkor már képesek leszünk arra, hogy előre jelezzünk, megelőzzük és védekezhessünk a bűncselekmények ellen. Jó úton haladunk, de szükség van az alapok megteremtésére - bevezetni a digitalizációt -, hogy magasabb fokozatba kapcsolhassunk.

Szerinted mely területeken fogjuk megtalálni a jövőbeli ügyfeleinket?

A Securitas nagyon fontos szerepet játszik a társadalomban azáltal, hogy biztonságosabbá teszi azt. Ha egy pillantást vetsz a referenciáink listájára, akkor láthatod, hogy számos iparágban mérettől függetlenül rendelkezünk ügyfelekkel, legyen szó akár globális, akár helyi szintről. Az egyik legfontosabb cél az most számunkra, hogy gyorsabban növekedjünk, mint a piac. Mindig azt mondom, ha értékesítési tervről beszélünk és új ügyfeleket keresünk, hogy a jó kezdéshez két dolgot kell figyelembe venni: az ügyfél milyen ütemben növekszik, illetve ez a növekedés a Securitas stratégiájába és piaci irányelvébe illeszkedik -e. Amennyiben az ügyfél gyorsan növekszik és a stratégia is egyezik, akkor ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy kapcsolódási pontot találjunk!

Jelenleg hol élsz?

Londonban, az Egyesült Királyságban.

Mit lehet tudni a magánéletedről?

A feleségemmel három gyermeket nevelünk, illetve tavaly egy kutyával is bővült a családunk.

Sajnáljuk, de ezt a böngésző típust honlapunk nem támogatja. A megfelelő felhasználói élmény érdekében kérjük, hogy a következő böngészők valamelyikét használja honlapunk megtekintéséhez: Chrome, Safari, Firefox vagy Edge.