Securitas security

Securitas Management Training 2017 – A győztes csapat

2018. január 15.

A Securitas immár több, mint 20 esztendeje indítja el minden évben SMT képzését. Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy 2017-ben először magyarországi munkavállalónk Bagdi Tamás is részt vett a képzésen, aki az oktatás befejeztével a győztes csapat tagjaként léphetett a dobogó legfelső fokára.

Most Tamással készített interjúnkat olvashatják:

  • Kérlek pár mondatban mutasd be a SMT képzést!

Az SMT a Securitas Management Training rövidítése, melynek célja, hogy a Securitason belül felhalmozódott tudást, tapasztalatokat megoszthassák, átadhassák egymásnak a részvevők. Mindezt egy olyan több állomásból álló "ösztöndíj" program keretén belül, ahol különböző vezetés elméleti, gyakorlat menedzsmenttel és vagyonvédelemmel szorosan összefüggő workshop kurzusok kerültek megtartásra. Maga az SMT 6 fő szekcióból állt (Stockholm, Madrid, New York, Berlin, Malmö, Varsó), mely kiegészült további 5 mellékszekcióval, melynek alkalmával egy adott országot kellett meglátogatnia az egyes résztvevőknek.

 

  • Miért jelentkeztél az SMT-re, mit vártál a képzéstől?

Már a kezdetek során elhatároztam, hogy ezen a képzésen valamikor részt fogok venni, hiszen láttam a benne rejlő lehetőségeket, mind szervezeti, mind egyéni fejlődési szempontból. Amit vártam az a tudástranszfer és a cégen belüli kapcsolati háló kiterjesztése, mely elvárásoknak maximálisan megfelelt a képzés számomra, sőt túl is szárnyalta azokat.

 

  • Milyen feladatokat kaptatok a képzés alatt?

A fő szekciókon olyan rövidebb (1-2 órás) workshop feladataink voltak, mint például veszély és kockázat elemzés elkészítése, több különböző valós pénzügyi, operatív 'business case' kis csoporton belüli megvitatása és megoldása. A köztes szekciókban pedig egy adott Securitas 'ország' teljes szervezeti felépítésében és működésében rejlő lehetőségek, gyenge pontok feltérképezése és azokra való javító javaslattétel készítése volt a feladat. Utóbbiakat a főbb szekciók alkalmával a teljes résztvevői plénum előtt kellett csoportosan prezentálni.

 

  • Mit tanácsolnál a kollégáidnak, akik még nem vettek részt ezen a képzésen?

Aki a management-ből vagy a kirendeltségekről érez magában ambíciót és fejlődni akar a Securitas berkein belül, az jelentkezzen mihamarabb és tapasztalja meg a Securitasban rejlő erőt!